V okviru prireditve ob dnevu odprtih vrat KGZS Zavoda Ptuj je bila dne 7 junija 2019 predstavljena operacija Uvajanje in optimalizacija pridelave sladkorne pese.
Obiskovalci so pridobili splošne informacije o operaciji in si lahko ogledali, ter vzeli na mizi podan material: zloženko Navodila za odvzem vzorcev tal za kemijsko analizo tal, Navodila za pridelavo sladkorne pese, splošne informacije o operaciji Uvajanje in optimalizacija pridelave sladkorne pese, informacijo o pesnih rezancih, kot stranski proizvod pri dobivanju sladkorja.
Vir: fotografija Ivan Puklavec 7 junij 2019
Predstavljen Viro sladkor, beli kristalni sladkor Slovenskih kmetov iz okolice Ormoža z akronimom Uživajte v sadovih dela slovenskih kmetov.
Povezovalec prireditve Ivan Brodnjak je po svečani otvoritvi na kratko podal splošne informacije o operaciji Uvajanje in optimalizacija pridelave sladkorne pese in prisotne pozval k ogledu promocijske predstavitve.
Vir: fotografija Jakob Ivanuša 7 junij 2019
Kratka informacija o operaciji
Vodilni partner operacije oziroma prijavitelj je Združenje pridelovalcev sladkorne pese Slovenije in v operaciji sodelujejo še naslednji partnerji:
Partnerji želijo ponovno uvesti pridelavo sladkorne pese v poljedelski kolobar Slovenskih pridelovalcev, pridelovalcem zagotoviti podporo pri pridelavi, strokovno svetovanje, organizacijo logistiko spravila, prodaje in plačila, povečati interes pridelave sladkorne pese in s tem uvesti ekonomsko zanimivo poljščino na kmetijska gospodarstva.
Sladkorna pesa posejana v bližini Ormoža
Vir: fotografija Ivan Puklavec 27 maj 2019.
Prispevek: Ivan Puklavec, KGZS, KGZ Ptuj
Nazaj na seznam novic