KGZ Ptuj X
GO
  • Dobrote slovenskih kmetij

Nasveti naših strokovnjakov

Novice - Poljedelstvo - petek, 04. oktober 2024

Pozivamo vas, da se vključite v shemo IK in pričnete s pridelavo žit in ajde po zahtevah specifikacije IK. Pred setvijo se prijavite v postopek certificiranja pri enem izmed treh certifikacijskih organov: Bureau Veritas, Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor (Inštitut KON-CERT) ter Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru (IKC UM).

Novice - Nasveti - Govedoreja - petek, 30. avgust 2024

Govedo se najboljše počuti pri temperaturah do 20⁰C. Najugodnejša temperatura za govedo je 7⁰C - 17⁰C.

Novice - Vinogradništvo in vinarstvo - ponedeljek, 19. avgust 2024

Na spletni strani UVHVVR je bilo objavljeno navodilo za uveljavljanje finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice.

Novice - Vinogradništvo in vinarstvo - sreda, 14. avgust 2024

Z namenom obvladovanja zlate trsne rumenice v Sloveniji je Vlada sprejela in objavila Uredbo o ukrepih za zatiranje in preprečevanje širjenja zlate trsne rumenice (Uradni list RS, št. 83/23 in 60/24). Glede na stopnjo razširjenosti in okuženosti vinogradov so določena razmejena območja za zlato trsno rumenico za območje zahodne, jugovzhodne in severovzhodne Slovenije, ki so sestavljena iz okuženih območij in varovalnih pasov. Zaradi številnih novih okužb so bila razmejena območja spremenjena v maju 2024 in sicer so bila povečana okužena območja v SV in tudi v JV Sloveniji.

 

 

Novice - Nasveti - ponedeljek, 22. julij 2024

V tokratni številki preberite: Bistriški prejemniki priznanj s festivala Dobrote Slovenskih kmetij,  kako krepiti rastline z biostimulansi, kakšen je pomen mikrobioloških kultur pri izdelavi mlečnih izdelkov, načini zatiranja rdečih polžev, širjenje hruševega ožiga v sadovnjakih, zakonodajne novosti pri označevanju vin, ukrepi za preprečevanje širjenja zlate trsne rumenice in druge zanimive vsebine.

12345678910Last