Organiziramo splošna izobraževanja in obvezna izobraževanja.
Datum in čas: 24. 2. 2021 ob 10:00
Lokacija:
Ptuj, 15.02.2021
V A B I L O
Ker vemo, da že znate pridelati in izdelati veliko zanimivih izdelkov, kljub temu pa so vedno pomembna nova znanja zato vas vabimo na spletni seminar z naslovom:
PRVI KORAKI DO URESNIČITVE IDEJE
Kako do dopolnilne dejavnosti na kmetiji in osnove predelave mleka
Na današnjem spletnem seminarju boste prejeli koristne informacije o pogojih za priglasitev dopolnilne dejavnosti na kmetiji in osnove o predelavi mleka v jogurte, skuto, mehke sire ter sir za žar. Spletni seminar (webinar) bo potekal:
v sredo, 24.2.2021, ob 10.00 uri, po OBVEZNI predhodni registraciji in prijavi:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0kE8AfXpQTmvcS5HCvRMSw
Predavateljici:
Vemo, da nam dopolnilne dejavnosti na kmetiji omogočajo veliko možnosti, da tržimo svoje izdelke, storitve in izobraževanja in še kaj. Posledično pa seveda možnost povečanja dohodka na kmetiji in nova delovna mesta na kmetijah.
Mleko in mlečne izdelke uvrščamo med osnovne skupine živil v prehrani človeka. Zaradi razmeroma kratkega roka trajanja obstaja vrsta tehnoloških postopkov, s katerimi se mleku trajnost podaljša, hkrati pa nastajajo novi mlečni proizvodi. Predelava mleka na domu je lahko ena od možnosti in priložnosti za dopolnilno dejavnost, rejcev krav molznic, ovc in koz saj na tak način dodajo vrednost osnovni kmetijski dejavnosti. Lahko pa si kakovostne mlečne izdelke naredite samo za člane lastne kmetije oz. lastnega gospodinjstva.
Vljudno vabljeni!
Kmetijska svetovalna služba Ptuj
VABILO WORD (za prenos kliknite tukaj)